Până pe 3 septembrie, Clujul devine Home of Jazz și Home of IQOS4Foto© romaniatv.net

Până pe 3 septembrie, Clujul devine Home of Jazz și Home of IQOS

, 4 știri, 13 vizualizări

Pe lista artiștilor se află nume consacrate din lumea jazzului. Între aceștia, Billy Cobham, baterist remarcabil și prezență principală pe scena de jazz și fusion din New York încă din anii 1970. Billy Cobham a înregistrat cu Miles Davis în 1969 și 1970, a influențat tobe, toboșari și ritmuri, a avut un impact semnificativ asupra muzicii, în general.

Personalitatea lui a traversat toate genurile și este mai puternică astăzi decât oricând, căci Billy Cobham a ridicat ștacheta în lumea tobelor, lucru pentru care lumea întreagă îi este azi recunoscătoare. În 2001, revista Modern Drummer l-a numit unul dintre cei mai influenți 25 de toboșari din lume.

Mulatu Astatke, omul care a inventat ethio jazz, este un alt nume cu greutate pentru iubitorii genului. Astatke, a cărui apariție la Cluj pe 2 septembrie va fi un punct central al festivalului Jazz in the Park, trebuia să-și dedice viața ingineriei aeronautice. La 16 ani, a ajuns în Marea Britanie de la Addis Abeba, trimis la studii tehnice de părinții săi, dar muzica i-a spulberat planurile inițiale de carieră. În schimb, a inventat un gen muzical și a devenit o figură recunoscută în istoria muzicii universale.