Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a evocat suferința ucrainenilor, în timpul rugăciunii din centrul Romei8Foto2Video© libertatea.ro

Papa Francisc a izbucnit în lacrimi când a evocat suferința ucrainenilor, în timpul rugăciunii din centrul Romei

, 8 știri, 40 vizualizări

"Fecioară Neprihănită, mi-aș fi dorit să-ți aduc mulțumirile poporului ucrainean..."

Papa Francisc nu și-a putut reține lacrimile în timp ce evoca războiul din Ucraina ''martirizată'', cu prilejul unei ceremonii publice desfășurate joi după-amiază în centrul Romei, informează AFP.

Cu prilejul unei tradiționale ceremonii omagiale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepție, zi de sărbătoare legală în Italia, papa Francisc a mers în cursul după-amiezii de joi în apropiere de Piața Spaniei, până în fața statuii Fecioarei Maria, care este instalată în vârful unei soclu înalt. Vizibil emoționat și cu ochii în lacrimi, papa Francisc a rămas apoi în tăcere timp de mai multe secunde, după care a fost aplaudat călduros de mulțimea prezentă.

Suveranul pontif și-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de brațul fotoliului, dar rămânând în picioare: ''... poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem de la Domnul de multă vreme''.