Papa Francisc vine în România pe 31 mai

Papa Francisc vine în România pe 31 mai20Foto© libertatea.ro

Papa Francisc vine în România pe 31 mai

, 53 știri, 42 vizualizări

Potrivit sursei citate, Papa Francisc se va întâlni întâi cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni apoi Suveranul Pontif se va întâlni cu Patriarhul Daniel și cu Sfântul Sinod. Ulterior, Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului, scrie Q Magazine.

Totodată, potrivit Digi 24, în cadrul programului oficial, Papa Francisc va merge și la Cluj-Napoca și Iași.

Vizita Suveranului Pontif în România era programată în primăvară, însă a fost decalată din cauza faptului că pe 9 mai, România organizează la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

Ma bucura enorm ca vizita Sanctitatii Sale Papa Francisc - unul dintre cei mai indragiti suverani pontifi din istorie - la Iasi s-a confirmat! Ii multumesc din suflet Episcopului Diecezei de Iasi, PS Petru Gherghel, pentru implicarea sa in reusita acestui demers. Aceasta vizita reprezinta o onoare atat pentru Iasi, cat si pentru intreaga Moldova. In ultima perioada am avut anumite discutii referitoare la modul in care ar trebui gazduit un astfel de eveniment istoric, dar este normal ca Biserica…
Mihai Chirica,
Iasul este pregatit sa primeasca vizita Papei Francisc