Parlamentul a numit șapte noi membri în conducerea Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării4Foto© agerpres.ro

Parlamentul a numit șapte noi membri în conducerea Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

, 8 știri, 38 vizualizări

Plenul Parlamentului a numit, marți, șapte membri în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) - Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Jura Cristian și Cătălina Olteanu - pentru mandate complete de 5 ani și Maria Moța - pentru un rest de mandat care expiră în 2023.

Comisiile juridice și pentru drepturile omului din Senat și Camera Deputaților și Comisia pentru egalitate de șanse din Cameră au acordat, luni, 23 de avize favorabile și unul negativ pentru candidații pe șapte locuri vacante din Colegiul Director al CNCD.

Inițial, 26 de candidați s-au înscris pentru ocuparea a șase mandate complete de membru în Colegiul Director al CNCD și un rest de mandat, până în 2023. Ulterior, doi candidați s-au retras și unul a primit aviz negativ. Cei 23 de candidați, cu avize favorabile în Comisiile de specialitate, au primit următoarele voturi în plen: 1. Claudia-Sorina Popa - 295 voturi "pentru" și 27 "împotrivă" 2.