Parlamentul din Grecia a aprobat înființarea universităților străine private, în ciuda opoziției vehemente a studenților4Foto© libertatea.ro

Parlamentul din Grecia a aprobat înființarea universităților străine private, în ciuda opoziției vehemente a studenților

, 5 știri, 39 vizualizări

Parlamentul Greciei a adoptat sâmbătă un proiect de lege care va permite universităților private străine să înființeze filiale în țară. Proiectul a fost adoptat deși în ultimele săptămâni studenții au protestat. Ei spun că apariția filialelor va afecta importanța diplomelor universităților publice.

Legislația a fost aprobată de 159 de parlamentari din totalul de 300, potrivit Reuters. Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că măsura va opri exodul studenților către universitățile din străinătate și va stimula concurența în învățământul superior.

Legea i-a nemulțumit pe studenții care au organizat proteste ample în ultimele săptămâni. Vineri după-amiază, mii de studenți s-au adunat în fața parlamentului ținând pancarte pe care scria "Nu universităților private". Câțiva protestatari au aruncat cu cocktailuri Molotov în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene.