Partidul Național Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internațională© euractiv.ro

Partidul Național Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internațională

, 5 știri, 9 vizualizări

Partidul Național Liberal este, începând de astăzi, membru al Uniunii Democrate Internaționale (International Democracy Union – IDU), cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de țări”, se arată în comunicatul de presă emis de partid.

Astfel, în acest context geopolitic, partidele de centru-dreapta trebuie să fie cât mai unite în apărarea liberalismului și valorilor democratice, consideră Nicolae Ciucă.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa și împărtășim aceleași valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politică și individuală, egalitatea de șanse, sprijinirea mediului privat și respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori în România și în regiune. În contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie să fim cât mai unite în apărarea liberalismului și valorilor noastre democratice peste tot în lume”, a declarat Ciucă, conform comunicatului.