Partidul Pro România, obligat să-și adune calendarele ortodoxe distribuite electoral3Foto© romanialibera.ro

Partidul Pro România, obligat să-și adune calendarele ortodoxe distribuite electoral

, 5 știri, 89 vizualizări

Decizia vine după ce PNL a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Buzău cu privire la încălcarea de către Pro Romania a legislației privind desfășurarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din anul 2020, în ceea ce privește distribuirea ca materiale de propagandă electorală a calendarelor bisericești cu logoul și denumirea Partidului PRO România, respectiv purtând mesaje cu caracter politic.

Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislația electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, respectiv: „Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legiiˮ, anunță PNL printr-un comunicat de presă.

Decizia Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Buzău a fost confirmată de Biroul Electoral Central în data de 29 noiembrie, prin Decizia nr. 98/2020, care a stabilit în mod definitiv că Partidul Pro România a încălcat legislația care conferă exclusivitate asupra distribuirii și valorificării obiectelor de cult ortodoxe Bisericii Ortodoxe Române.