Patriarhul Daniel a binecuvântat capela amenajată în incinta Parlamentului4Foto© hotnews.ro

Patriarhul Daniel a binecuvântat capela amenajată în incinta Parlamentului

, 6 știri, 17 vizualizări

Patriarhul Daniel a binecuvântat astăzi capela amenajată în incinta Parlamentului, care are hramul Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Capela arată ca o mică biserică ortodoxă, cu altar deschis și icoane, potrivit redactorului RRA, Remus Rădulescu.

La ceremonie au asistat membri ai întregii clase politice. Patriarhul Daniel a apreciat că existența unei capele în incinta Parlamentului va ajuta la promovarea dialogului și păcii sociale.

Prea Fericitul Daniel: Sfințirea acestei capele cu hramul Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, ocrotitorul României, în clădirea Palatului Parlamentului, are o semnificație spirituală deosebită, care evidențiază legătura dintre rugăciune și comuniune, între cult și cultură, inclusiv cultura politică, între activitate și comunitate instituțională, între libertate individuală și responsabilitate socială, într-o lume din ce în ce mai secularizată, un spațiu liturgic consacrat, care invită la rugăciune, ne ajută să redescoperim adevărul că omul este chemat la sfințire, în relație de comuniune cu Dumnezeu cel Sfânt, și la slujire smerită față de oameni, deoarece rugăciunea individuală și comunitară este izvor de pace, bucurie și speranță.

Un spațiu sacru și o legătură mai apropiată a parlamentarilor de ortodoxia română
Patriarhul Daniel,
Capela din Parlament este gata și va fi sfințită astăzi de Patriarhul…