Patronatele și Guvernul nu se înțeleg în privința majorării salariului minim în 20246Foto© economie.hotnews.ro

Patronatele și Guvernul nu se înțeleg în privința majorării salariului minim în 2024

, 25 știri, 17 vizualizări

Reprezentanții Guvernului, sindicatelor și patronatelor au avut marți consultări cu privire la creșterea salariului de bază minim brut pe țară , Guvernul propunând creșterea la nivelul 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024 inclusiv pentru salariații din agricultură și industria alimentară, și menținerea nivelului de 4.582 de lei pentru angajații din sectorul construcțiilor. De partea cealaltă, patronatele au sugerat o creștere la 3500 de lei în iulie 2024 și apoi la 3700 de lei în ianuarie 2025.

O decizie cu privire la nivelul salariului lunar minim brut pe țară garantat în plată va fi luată la nivelul Guvernului după ce vor fi analizate propunerile patronatelor și sindicatelor, arată un comunicat transmis de Guvern după întâlnire.

„Am propus astăzi Guvernului în Consiliul Național Tripartit, alături de CNIPMMR, ca salariul minim să crească la 3500 de lei în iulie 2024 și apoi la 3700 de lei în ianuarie 2025, urmând ca după aceea să intrăm într-un mecanism nou de negociere cum ne-am asumat prin PNRR”, a explicat Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia.

Aceasta este evoluția inflației în ultimul an! Vom continua măsurile în 2024!
Marcel Ciolacu,
Marcel Ciolacu: ”Aceasta este evoluția inflației în ultimul an! Vom…
Așa cum am asigurat în repetate rânduri, nu vom crește taxe sau impozite
Marcel Ciolacu,
Guvernul vrea creșterea salariului minim brut la 3700 de lei din iulie…