Pe fondul economiei de război, oligarhii ruși au devenit anul trecut mai bogați cu 72 de miliarde de dolari, potrivit Forbes16Foto© stirileprotv.ro

Pe fondul economiei de război, oligarhii ruși au devenit anul trecut mai bogați cu 72 de miliarde de dolari, potrivit Forbes

, 30 știri, 44 vizualizări

Vaghit Alekperov, fostul președinte al companiei petroliere Lukoil, are cea mai mare avere din Rusia, relatează Reuters.

În 2021, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Forbes estimase averea totală a miliardarilor ruși la 606 miliarde de dolari. Prețurile ridicate ale materiilor prime din ultimii doi ani și creșterea economică a Rusiei, axată pe război și care a amortizat impactul sancțiunilor occidentale, au ajutat la o revenire spre această cifră.

Mulți miliardari ruși au căzut sub incidența sancțiunilor occidentale, deoarece Occidentul a încercat să îl pedepsească pe președintele Vladimir Putin și pe cei considerați apropiați acestuia pentru lansarea războiului din Ucraina. Averea lor totală scăzuse la 353 de miliarde de dolari în 2022.