Personalul medical, lovit de coronavirus în Constanța – 384 de cazuri de infectare© agerpres.ro

Personalul medical, lovit de coronavirus în Constanța – 384 de cazuri de infectare

, 4 știri, 19 vizualizări

Peste 5.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la începutul pandemiei, a anunțat miercuri organizația internațională, după izbucnirea unui focar de coronavirus la sediul său din New York, relatează dpa.

La nivel mondial în cadrul ONU au fost înregistrate cel puțin 5.325 de infectări și 64 de decese asociate COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite, Stephane Dujarric. ONU a anulat toate reuniunile fizice programate săptămâna acesta la sediul său din New York după descoperirea a cinci cazuri de COVID-19 la misiunea diplomatică a Nigerului.

Misiunea lucrează "îndeaproape" cu serviciul medical al ONU și se urmăresc contactele persoanelor infectate, a precizat Dujarric. Nigerul este unul dintre membrii nepermanenți ai Consiliului de Securitate al ONU. O reuniune a acestui Consiliu, prezidat în octombrie de Rusia, programată pentru marți dimineața la sediul organizației, va avea loc loc prin videoconferință.