Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania, confirmați cu coronavirus - Ministerul de Externe8Foto© hotnews.ro

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania, confirmați cu coronavirus - Ministerul de Externe

, 27 știri, 112 vizualizări

Aproximativ 200 de români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost confirmați cu coronavirus. Conform ministerului român de Externe, din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective, aproximativ 500 sunt lucrători români, angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Românii lucrează la un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim, landul Badden-Wurttemberg, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Stuttgart s-au autosesizat și au făcut în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile germane pentru verificarea situației acestora.

Ambasada României la Berlin a contactat atât Ministerul Agriculturii cât și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, iar la nivel local, prin intermediul Consulatului general al României la Stuttgart, au fost sesizați premierul landului și primarul localității în care se află abatorul.