Peste 25.000 de porci vor fi eutanasiați după ce în Brăila au apărut doi noi focare de pestă porcină5Foto© a1.ro

Peste 25.000 de porci vor fi eutanasiați după ce în Brăila au apărut doi noi focare de pestă porcină

, 10 știri, 24 vizualizări

Două noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în două localități din județ, într-o gospodărie și într-o exploatație comercială, pentru lichidarea focarelor urmând să fie eutanasiați peste 25.000 de porci, potrivit informațiilor furnizate luni de Prefectura Brăila, transmite Agerpres.

"Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a raportat Instituției Prefectului - județul Brăila, evoluția pestei porcine africane din județul Brăila. Din acest raport reiese că la data de 4 ianuarie 2020, medicii veterinari au primit confirmările a doua noi focare de PPA depistate atât într-o gospodărie din localitatea Tichilești, cât și într-o exploatație comercială din Gulianca, comuna Salcia Tudor, care numără un efectiv de aproximativ 25.000 de animale", se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectură.

Pesta porcină africană a fost confirmată pe 20 decembrie 2019 la Grădina Zoologică din Brăila, la trei porci mistreți, motiv pentru care s-a decis închiderea Parcului Zoo pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care a fost pus în aplicare un plan de măsuri specifice de dezinfectare și eutanasiere a întregului efectiv de suine.