Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie2Foto© libertatea.ro

Peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au deloc baie

, 7 știri, 33 vizualizări

Peste 1.000 de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar alte 178 nu au deloc baie, afirmă ministrul de Interne, Lucian Bode, conform Hotnews. Ministrul spune că intenționează să acceseze 1,25 miliarde de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dotări și reabilitarea de imobile.

"Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secții de poliție: avem 2.800 de secții de poliție în mediul rural, din care peste o mie de secții de poliție sunt cu toaleta în fundul curții și aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă”, a afirmat acesta, marți seară, la B1TV, citat de News.ro. El a mai spus că ”este anormal” să ai fonduri europene la dispoziție pentru modernizarea acestor clădiri și să nu le folosești.

Oficialul român a arătat că fondurile UE vor fi folosite și pentru achiziționarea de noi elicoptere, dar și pentru construirea și operaționalizarea a peste 100 de noi unități de pompieri în mediul rural.