Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, citati la Parchet în dosarul Mineriadei. Iliescu, audiat la domiciliu36Foto1Video© stirileprotv.ro

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, citati la Parchet în dosarul Mineriadei. Iliescu, audiat la domiciliu

, 53 știri, 26 vizualizări

În privința lui Ion Iliescu, procurorii discuta cu avocații asupra modalitătii de audiere: ori se vor deplasa procurorii la acasă la fostul președinte, vineri, 26 aprilie, ori va fi citat la Parchet săptămâna viitoare.

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți, 16 aprilie, ministrului justiției, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, premier în perioada decembrie 1989-septembrie 1991, și a lui Gelu Voican Voiculescu, vicepremier în perioada decembrie 1989-iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității, a transmis Administrația Prezidențială. Este vorba despre Dosarul Mineriadei din iunie 1990, când președinte era Ion Iliescu.

Decizia șefului statului a venit după solicitarea procurorului general al României, Alex Florența, și „îi vizează pe domnul Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și pe domnul Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României”.