Piața electro - IT crește cu 2% în prima jumătate de an Smartphone-urile cu ecrane mari, cele mai mari creșteri3Foto© agerpres.ro

Piața electro - IT crește cu 2% în prima jumătate de an Smartphone-urile cu ecrane mari, cele mai mari creșteri

, 4 știri, 9 vizualizări

Piața românească a produselor electronice, electrocasnice și de IT a crescut cu 2%, în primele șase luni din 2019, față de aceeași perioadă din anul anterior, în această marjă telefoanele inteligente cu ecrane mari înregistrând cele mai însemnate majorări ale vânzărilor, reiese dn Raportul GfK Temax, dat publicității joi.

Valoarea bunurilor de folosință îndelungată înregistrate, în primul semestru al anului, pe piața din România, s-a ridicat la 1,436 miliarde de euro, iar creșterea de 2% consemnată de la an la an s-a datorat în special vânzărilor de electrocasnicelor mari și mici care, stimulate de Programul "Rabla pentru electrocasnice", au atins creșteri semestriale de 14%, respectiv de aproape 12%.

Potrivit sursei citate, vânzările de electronice au ajuns la 214 milioane de euro, în special datorită televizoarelor. În același timp, zona de electrocasnice mari a atins 283 milioane de euro, iar cea de electrocasnice mici a avut vânzări de 105 milioane de euro.