Planul de acțiune propus de ministrul Educației, ca urmare a rezultatelor PISA© puterea.ro

Planul de acțiune propus de ministrul Educației, ca urmare a rezultatelor PISA

, 5 știri, 13 vizualizări

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că a fost stabilit un plan de acțiune ca urmare a rezultatelor PISA 2018, în care au fost incluse măsuri imediate, dar și de perspectivă. Săptămâna viitoare, aceasta va face o analiză profundă cu specialiști din domeniu pe subiectul evaluărilor PISA.

''Astăzi, ca urmare a ceea ce am promis deja, am stabilit împreună cu colegii mei planul de acțiune ca urmare a rezultatelor PISA 2018, în care am inclus atât măsuri imediate, cât și măsuri de perspectivă: luni, 9 decembrie, împreună cu specialiștii și cercetătorii în științele educației voi realiza o analiză profundă a rezultatelor PISA 2018, analiză care va constitui baza pentru identificarea și adoptarea unor măsuri; luni, 16 decembrie, voi organiza o dezbatere la care, alături de specialiști, vor participa reprezentanți ai profesorilor, elevilor și ai societății civile; până cel târziu la sfârșitul lunii decembrie vreau să avem un set de măsuri concrete cunoscute și asumate de toți actorii educaționali'', a scris ministrul pe Facebook.

Ea susține că PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care ea le-a depus în anul 2016. ''PISA 2018 s-a desfășurat ca urmare a eforturilor pe care eu le-am depus în anul 2016, tocmai pentru că am fost și sunt conștientă de importanța acestora și pentru că nimeni altcineva nu își asumase ca România să intre în această evaluare!