Platforma informatică din Sănătate a fost repusă în funcțiune3Foto© agerpres.ro

Platforma informatică din Sănătate a fost repusă în funcțiune

, 14 știri, 8 vizualizări

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că, începând de marți, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost repusă în funcțiune, astfel că, potrivit reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, în termen de trei zile lucrătoare, prestarea serviciului.

"Serviciile medicale vor fi semnate cu cardul, renunțându-se astfel la dispozițiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online. În data de 1 august 2019, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și din partea partenerilor care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatic. Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare", se arată într-un comunicat al CNAS, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, până la finalizarea unor contracte care să asigure mentenanța pentru toate componentele PIAS, echipa mixtă de specialiști va continua operațiunile de monitorizare și consolidare ale platformei.