PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la ordonanța alegerii președinților de consilii județene3Foto© stirileprotv.ro

PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la ordonanța alegerii președinților de consilii județene

, 10 știri, 17 vizualizări

El a depus vineri sesizarea PNL la sediul Avocatului Poporului. "Cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la această ordonanță pentru că nu se justifică în niciun fel urgența unui astfel de act normativ și încalcă grav prevederile Constituției.

În Legea fundamentală președinții consiliilor județene nu sunt autorități publice cu rang constituțional, nu sunt aleși locali prevăzuți în Constituție. Se induce o discriminare între aleșii locali, cei care sunt votați pentru a face parte din consiliul județean și președintele consiliului județean, o discriminare care nu are temei în Constituție.

Este așadar o ordonanță neconstituțională pe care Avocatul Poporului trebuie să o sesizeze la instanța de contencios-constituțional.