Poate fi răspândit coronavirusul de particulele de aer poluat? Ce spune un studiu făcut în cea mai poluată regiune din Europa3Foto© libertatea.ro

Poate fi răspândit coronavirusul de particulele de aer poluat? Ce spune un studiu făcut în cea mai poluată regiune din Europa

, 5 știri, 62 vizualizări

Cercetările sunt încă în stadii preliminare și nu este cunoscut încă dacă virusul se menține în particulele de poluare suficient de mult pentru a provoca boala Covid-19, scrie The Guardian.

Oamenii de știință italieni au folosit tehnici standard de colectare a mostrelor de aer poluat în două zone din provincia Bergamo - una urbană și una industrială - astfel identificând o genă specifică Covid-19 în mai multe mostre. Descoperirea a fost confirmată de testele efectuate într-un laborator independent.

Leonardo Setti de la Universitatea Bologna din Italia, cel care a condus studiul, a declarat că a fost important să investigheze dacă virusul poate fi purtat pe distanțe mai mari de aerul poluat. „Sunt un om de știință și mă îngrijorează ceea ce nu știu. Dacă știm, putem găsi o soluție. Dar dacă nu știm, putem doar să suferim de pe urma consecințelor”, a spus Setti.