Podium pentru frații Maior în Campionatul Mondial de Raliuri3Foto© onlinesport.ro

Podium pentru frații Maior în Campionatul Mondial de Raliuri

, 5 știri, 5 vizualizări

Echipajul de la Napoca Rally Academy a avut o evoluție constantă pe toată durata celor aproape 300 de kilometri de probe speciale pe asfaltul din Croația, în ciuda condițiilor meteorologice schimbătoare. Sâmbătă, a și reușit să câștige una dintre probele speciale. Un total de 17 echipaje din toată lumea au concurat în Junior WRC, divizia dedicată piloților sub 28 de ani, toți aflându-se la bordul unui model asemănător de concurs, FordFordFord Fiesta Rally3.

Duminică, având în vedere avantajul mare pe care a reușit să și-l asigure la jumătatea raliului, Norbert Maior a adoptat cu tactică prudentă pentru a fi sigur că își consolidează poziția până la final. În cele 3 zile de competiție, 7 echipaje au abandonat doar la Junior WRC.

Astfel, după 20 de probe speciale, Maior s-a clasat al treilea, fiind depășit doar de estonianul Romet Jurgenson și de australianul Gill Taylor, devenind astfel al doilea pilot român, după Simone Tempestini în 2016, care urcă pe podiumul unei etape din WRC în divizia dedicată juniorilor.