Politia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene la proteste5Foto2Video© stirileprotv.ro

Politia din Hong Kong a intervenit cu gaze lacrimogene la proteste

, 7 știri, 14 vizualizări

Zeci de mii de protestatari prodemocrație au ieșit din nou în stradă duminică, la peste trei luni de la debutul mișcării de contestare din fosta colonie britanică. Câteva mii de manifestanți echipați cu măști de gaze și căști au rămas în zona instituțiilor guvernamentale, la finalul unui protest pașnic.

Câțiva dintre ei au aruncat cu cărămizi în poliție și au dat foc unei pancarte roșii care amintea că la 1 octombrie se împlinesc 70 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze. Un tun cu apă a luat foc după ce a fost atins de un cocteil Molotov. Tunul a aruncat cu apă colorată în albastru, folosită în unele zone ale lumii la identificarea ulterioară a protestatarilor.

Manifestanții adunați pașnic mai devreme în fața Consulatului britanic au îndemnat Marea Britanie să vină în apărarea lor. 'SOS Hong Kong', se putea citi pe o pancartă arborată de unul din protestatari, în timp ce alta declara 'nulă' Declarația comună sino-britanică din 1984 privind viitorul Hong Kongului după revenirea sa sub controlul Chinei, în 1997.