Poliția Română l-a dat în urmărire internațională pe Sergiu Lucinschi, condamnat în România2Foto1Video© stirileprotv.ro

Poliția Română l-a dat în urmărire internațională pe Sergiu Lucinschi, condamnat în România

, 5 știri, 22 vizualizări

Poliția Română l-a dar miercuri în urmărire internațională pe fiul fostului președinte moldovean, Sergiu Lucinschi, condamnat de Instanța Supremă din România la doi ani și patru luni de închisoare. Mandatul, emis de Curtea de Apel București, este pentru executarea unei pedepse de trafic de influență

”În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul a exercitat acțiuni de costrângere asupra părții civile H. A., pentru a-l determina pe acesta să-i dea suma de 4.000.000 euro, pretinzând că are influență asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea cauzelor penale care-l priveau pe acesta.”

Curtea Supremă l-a condamnat definitiv pe 4 aprilie pe fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, la doi ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență și participație la fals intelectual și l-a achitat definitiv pe ginerele fostului președinte Traian Băsescu, în dosarul în care acesta acesta fost acuzat de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații. În primă instanță, acesta fusese condamnat la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.