Postul de procuror-șef european vizat de Kovesi: Astăzi are loc a patra rundă de negocieri2Foto© bzi.ro

Postul de procuror-șef european vizat de Kovesi: Astăzi are loc a patra rundă de negocieri

, 19 știri, 39 vizualizări

Astazi va avea loc cea de-a patra rundă de negocieri între Consiliul UE și Parlamentul European pentru funcția de procuror șef european, pentru care candidează și Laura Codruța Kovesi. La primele trei intalniri, părțile nu au ajuns la nicio soluție. Consiliul Uniunii Europene si-a manifestat, săptămâna trecută, susținerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcția de procuror-șef european, anunță instituția, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

"Echipa de negociere a Consiliului UE regretă că nu pot fi făcute progrese suplimentare și că nu a fost posibil să existe un schimb de opinii cu negociatorii Parlamentului UE asupra unei viziuni a instituțiilor privind viitorul Biroului Procurorului European (EPPO) și a primului procuror-șef UE.

Consiliul UE crede că EPPO are nevoie de un profesionist experimentat și independent care să poată administra Biroul de la început. (...). Chiar dacă este recunoscută valoarea celor trei candidați de pe lista scurtă, echipa de negociere reiterează că, pentru această funcție, candidatul preferat de Consiliu este domnul Bohnert.