Povestea aligatorului care a supraviețuit bombardamentelor din Berlin și a murit la Moscova, la 84 de ani3Foto2Video© stirileprotv.ro

Povestea aligatorului care a supraviețuit bombardamentelor din Berlin și a murit la Moscova, la 84 de ani

, 4 știri, 40 vizualizări

Saturn, născut în Mississipi, SUA, a fost dăruit în 1936 unei grădini zoologice din Berlin. A fost găsit de către soldații britanici la trei ani după ce a scăpat din bombardamentele asupra Berlinului, parte a așa numitei „Bătălii a Berlinului”, din noaptea dintre 22 și 23 noiembrie 1943, când zone din vest au fost distruse, inclusiv districtul Tiegarten, unde se afla grădina zoologică. Majoritatea animalelor, între care și patru aligatori, au pierit.

Saturn a trăit timp de trei ani într-un oraș devastat de război, în condiții climatice neprielnice pentru aligatori până a fost găsit de soldații britanici care l-au predat Uniunii Sovietice. Astfel a ajuns la o grădină zoologică din Moscova unde și-a petrecut 74 de ani din viață.

imediat după sosirea lui aici a început să circule mitul că de fapt nu a locuit într-o grădină zoologică, ci a aparținut colecției lui Hitler. Moscova a infirmat zvonul subliniind că animalele nu au nimic de-a face cu politica și „nu trebuie făcute responsabile pentru păcatele oamenilor”.