Prefectura Dâmbovița acuză DSP de furnizarea unor date eronate5Foto© libertatea.ro

Prefectura Dâmbovița acuză DSP de furnizarea unor date eronate

, 14 știri, 20 vizualizări

Prefectura Dâmbovița acuză DSP că a oferit date eronate privind rata de infectare cu noul coronavirus în comuna Vârfuri,în baza acestora Comitetul pentru Situații de Urgență a impus o serie de restricții în comună, pe care acum le ridică, scrie Hotnews.

Într-un comunicat de presă transmis marți, Prefectura Dâmbovița spune că în urmă cu o zi, în baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusisv purtarea măștii și în spațiile deschise.

„Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se arată în comunicatul Prefecturii, citat de Hotnews.