Premieră medicală! Primul pacient din lume căruia medicii i-au transplantat un rinichi de porc a fost externat7Foto© stirileprotv.ro

Premieră medicală! Primul pacient din lume căruia medicii i-au transplantat un rinichi de porc a fost externat

, 8 știri, 34 vizualizări

Primul pacient care a fost externat din spital după ce a primit un transplant de rinichi modificat genetic de la un porc a fost un bărbat în vârstă de 62 de ani, potrivit informațiilor furnizate de BBC. El a părăsit Massachusetts General Hospital (MGH) din Boston, Statele Unite ale Americii, miercuri (03.04.2024), la două săptămâni după operația revoluționară.

În trecut, transplanturile de organe de la porci modificați genetic au înregistrat eșecuri. Miercuri, Massachusetts General Hospital (MGH), cel mai mare spital universitar al Școlii de Medicină Harvard din Boston, SUA, a împărtășit într-un comunicat de presă vestea. În acest comunicat, spitalul a confirmat că pacientul, Richard „Rick” Slayman din Weymouth, Massachusetts, a fost în lupta cu o boală de rinichi în stadiu terminal și a necesitat un transplant de organe.

Pe 16 martie, medicii au realizat cu succes o intervenție chirurgicală care a durat patru ore pentru a transplanta un rinichi de porc modificat genetic la domnul Slayman. Aceștia au confirmat că rinichiul transplantat funcționează în prezent în parametri normali și că domnul Slayman nu mai este nevoit să facă dializă. Într-o declarație, pacientul a exprimat că momentul părăsirii spitalului a fost „unul dintre cele mai fericite momente” din viața sa.