Premierul italian Giuseppe Conte anunță demisia guvernului său8Foto© businessmagazin.ro

Premierul italian Giuseppe Conte anunță demisia guvernului său

, 14 știri, 23 vizualizări

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat marți că va prezenta demisia guvernului său după încheierea dezbaterii convocate în Senatul de la Roma în urma introducerii unei moțiuni de cenzură de către partidul Liga, condus de ministrul de interne Matteo Salvini, împotriva căruia Conte a susținut un discurs dur în fața parlamentarilor, acuzându-l că dărâmă guvernul pentru a-și urmări propriile interese, relatează AFP și Reuters.

''Întrerup aici această experiență de guvernare. Doresc să închei acest transfer constituțional în mod coerent. Voi merge la președintele Republicii pentru a-i prezenta demisia mea'', a spus Conte, care nu este membru al niciunui partid, dar a fost ales premier în vara anului trecut de coaliția formată din partidul Liga și formațiunea antisistem Mișcare 5 Stele (M5S).

Această coaliție a fost însă destrămată săptămâna trecută de Salvini, el declarându-se sătul de disputele repetate cu partenerul M5S, ultima fiind legată de construcția liniei de tren de mare viteză Torino-Lyon.