Premierul Ludovic Orban despre posibila redeschidere a restaurantelor4Foto© romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban despre posibila redeschidere a restaurantelor

, 15 știri, 53 vizualizări

"Ne-am dori sa putem deschide restaurantele. Le-am spus reprezentantilor mediului de afaceri ca trebuie sa avem un context epidemiologic macar sensibil imbunatatit si garantia cooperarii tutror patronilor că se respecta regulile de protectie sanitara. Continuam discutiile, eu inteleg situatia foarte dificila si chiar imi doresc deschiderea foarte rapida, dar in niste conditii care sa nu creasca riscul epidemiologic. Este chiar posibila in doua etape, mai intai sa deschidem restaurantele aferente hotelurilor si ulterior celelalte restaurante", a declarat Ludovic Orban.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeș" din București, crede că restaurantele din România ar putea fi deschise dacă numărul cazurilor noi de infectați cu COVID-19 va scădea și dacă proprietarii de localuri ar respecta niște reguli clare impuse de autoritățile responsabile.

"Cred că s-ar putea deschide restaurantele, respectându-se clar niște reguli, iar cine nu le respectă, să fie pedepsit cu închiderea localului. Atunci, proprietarii de restaurante și de hoteluri ar fi mult mai interesați să nu accepte nicio deviație de la normele respective.