Premierul Ludovic Orban, reacție după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării3Foto© libertatea.ro

Premierul Ludovic Orban, reacție după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării

, 18 știri, 69 vizualizări

Avocatul Poporului a atacat vineri, 7 august, la Curtea Constituțională două articole din noua lege a carantinei referitoare la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare”, informează ziare.com. Premierul Ludovic Orban a reacționat la începutul ședinței de Guvern.

Avocatul Poporului a atacat la CCR articolele 8, alineatele 3-9, și 19 din Legea 136/2020.

”Soluția legislativă referitoare izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare este constituțională, prin raportare la considerentele Deciziei 458/2020, numai în măsura în care acest tip de izolare se impune ca măsură de ultim resort, după ce toate celelate măsuri, de o severitate mai scăzută, au fost epuizate”, se arată în sesizarea Avocatului Poporului

”După ce trei săptămâni nu am avut nici o posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienților diagosticați pozitivi, după ce s-a văzut ce efecte grave a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care personal nu o înțeleg”, a afirmat Ludovc Orban, la începutrul ședinței de Guvern.