Premierul Orban, prima reacție după ce Patriarhul Daniel a amenințat Guvernul cu mânia divină2Foto© libertatea.ro

Premierul Orban, prima reacție după ce Patriarhul Daniel a amenințat Guvernul cu mânia divină

, 5 știri, 187 vizualizări

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu se simte vizat de declarațiile Patriarhului Daniel, care a amintit că regimul comunist a căzut la câteva luni după ce au interzis închinarea credincioșilor la moaștele Sfântului Dimitrie. Patriarhul Daniel a făcut aceste declarații în condițiile în care autoritățile au impus anumite restricții la pelerinajul de Sf. Dimitrie.

Ludovic Orban a precizat că că nu a avut vreo convorbire cu Patriarhul Daniel după această predică.

"Eu am stabilit niște reguli de protecție sanitară care să permită reducerea riscului de răspândire a virusului odată cu aceste sărbători religioase. Declarația nu consider că mă privește pentru că eu nu am interzis ca oamenii să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie. Nu știu la ce s-a referit Patriarhul. Personal, nu mă simt vizat de declarația aceasta”, a declarat Orban într-un interviu acordat Europei Libere.

Patriarhul Daniel a declarat marți, la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, că în toamna anului 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut.