Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat6Foto© stirileprotv.ro

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat

, 8 știri, 63 vizualizări

Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu premierul Ion Chicu, a demisionat, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut de premier în cadrul unui briefing de presă organizat de șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.

"Ședința de Guvern de ieri a fost destinată adoptării legilor importante ale țării și mecanismelor de implementare. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în continuare. Mașina statului va funcționa, vor fi achitate salarii, pensii. Este absolut necesar să mergem în continuare pe obiectivul major - dizolvarea Parlamentului. După cum știți, există două căi, una dintre care este demisia Guvernului, ceea ce și voi face pe parcursul zilei de astăzi", a declarat premierul Ion Chicu. Totodată, Chicu a menționat că planifică o întrevedere cu președinta aleasă, Maia Sandu, scrie Agerpres.

Pe 16 decembrie, fracțiunile parlamentare PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), Platforma DA (Dreptate și Adevăr) și PDM (Partidul Democrat) au depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. Aceasta urma să fie examinată pe 23 decembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului.