Premierul Ungariei, Viktor Orban, la Timișoara: Vrem să construim cu România o nouă Europă Centrală6Foto1Video© stirileprotv.ro

Premierul Ungariei, Viktor Orban, la Timișoara: Vrem să construim cu România o nouă Europă Centrală

, 13 știri, 20 vizualizări

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă seara, la spectacolul „Libertate 89”,organizat la Timișoara de Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, că, în urmă cu trei decenii, foarte mulți nu credeau că este posibilă răsturnarea comunismului, iar cei 45 de ani de comunism au lăsat multe repercursiuni în țările Europei Centrale.

„Acel sistem a fost un bici uns cu miere, bazat pe minciună și creat în păcat (...) Am bătut fiecare (dintre țările foste socialiste - n.r.) câte un cui în coșciugul comunismului, am știut că dictatura se va nărui. (...) Patru decenii și jumătate de comunism nu rămân fără repercusiuni. Nu există schimbare politică care să schimbe într-o zi un câmp de mătrăgună într-o livadă înflorită. Noi aprindem lumina, încă o dată, în orașul care a dat pentru prima dată lumina Europei. La mulți ani, Timișoara!”, a afirmat Viktor Orban, în alocuțiunea sa.

Premierul de la Budapesta a punctat faptul că ungurii sunt pregătiți ca, împreună cu românii, să construiască o nouă Europă Centrală care să fie una dintre cele mai competitive zone din lume.