Președinta Comisiei Europene propune suspendarea fondurilor europene pentru țările care nu respectă drepturile persoanelor LGBT5Foto© stirileprotv.ro

Președinta Comisiei Europene propune suspendarea fondurilor europene pentru țările care nu respectă drepturile persoanelor LGBT

, 7 știri, 82 vizualizări

Ursula von der Leyen a anunțat că va face tot ce-i stă în putere pentru a suspenda accesarea fondurilor europene de către statele membre UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI și pentru a aduce guvernele acestor țări în fața justiției europene. Președintele Comisiei Europene a anunțat că executivul comunitar va prezenta curând o „strategie LGBTI” a Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Ea a răspuns astfel unei întrebări despre „discriminarea” persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) în Polonia și Ungaria.

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaștere reciprocă a relațiilor familiale în UE, pentru că dacă ești părinte într-o țară, ești în toate” și a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.