Președintele anunță că se lucrează la o metodologie pentru numirea procurorilor-șefi© antena3.ro

Președintele anunță că se lucrează la o metodologie pentru numirea procurorilor-șefi

, 5 știri, 29 vizualizări

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, președintele Klaus Iohannis, a anunțat marți că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, lucrează la o metodologie privind ocuparea posturilor de procurori-șefi, exprimându-și speranța ca până în luna februarie aceste posturi să fie ocupate prin concurs.

„De prin mijlocul lui decembrie expiră și aceste interimate. Succesiv sunt 10 interimate, plus încă câteva posturi care sunt vacante de tot. Această chestiune este una care trebuie rezolvată, dar nu trebuie rezolvată fără a găsi soluția bună. În rapoartele MCV tot timpul ni s-a spus că trebuie să găsim o metodologie robustă, solidă, transparentă și să abordăm chestiunea ca atare.

Eu l-am rugat deja la prima discuție aplicată pe domnul ministrul Cătălin Predoiu să trateze prioritar această chestiune și din informațiile mele lucrează la așa ceva, lucrează la o metodologie și imediat după alegeri voi continua discuți,a pentru a vedea cât de repede este Ministerul Justiției pregătit pentru a prezenta public această metodologie, pentru a o discuta și a o pune în practică așa încât într-un termen rezonabil, adică în câteva săptămâni sau cel mult luni, sper în februarie, să fie ocupate prin concurs aceste posturi.