Presedintele CJ Calarasi, Vasile Iliuta, prima reactie dupa perchezitiile DNA: Niciodata nu trebuie sa ne dispara increderea in justitie3Foto© realitatea.net

Presedintele CJ Calarasi, Vasile Iliuta, prima reactie dupa perchezitiile DNA: Niciodata nu trebuie sa ne dispara increderea in justitie

, 5 știri, 14 vizualizări

”Am încredere în justiție. Am avut mereu. În 2019, cu șase luni înainte de alegerile programate din 2020, am fost făcut inculpat de către procurorul șef al unei unități de parchet. Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuță va fi arestat.

În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță”, scrie președinte CJ Călărași pe Facebook.