Președintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles16Foto1Video© romanialibera.ro

Președintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

, 34 știri, 24 vizualizări

Potrivit Administrației Prezidențiale, subiectul aflat pe agenda de discuții se referă la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Obiectivul reuniunii este obținerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la 14 februarie de către președintele Consiliului European, Charles Michel.

În cadrul reuniunii, președintele Klaus Iohannis va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european.

"Președintele României va prezenta aspectele de interes prioritar pentru țara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii. Astfel, Președintele Klaus Iohannis va reafirma susținerea României pentru un buget ambițios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambițioase.