Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință pe tema fondurilor europene7Foto1Video© agerpres.ro

Președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință pe tema fondurilor europene

, 30 știri, 39 vizualizări

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 29 iulie a.c., ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema fondurilor europene cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode”, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu o săptămână, după o ședință similară, că planul pentru atragerea fondurilor europene care sunt alocate României în exercițiul bugetar 2021 – 2027 este ca și finalizat, lucrându-se la ultimele finisaje. Șeful statului afirmă că trebuie ”un plan solid, bun, aplicabil”, care să fie gata la timp pentru ca, de data aceasta, să fim pregătiți de atragerea tuturor fondurilor europene.

”După cum probabil s-a aflat, ieri a ajuns la un acord în Consiliul European  și României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene în următorii ani. Este o sumă foarte mare și, cu acești bani, dragi români, vom fi în situația, nu doar de a relansa economia, ci de a reconstrui România, deci să intervenim în economie și în marile sisteme publice.