Președintele, scos din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenței9Foto© money.ro

Președintele, scos din procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenței

, 21 știri, 39 vizualizări

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile Legii pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr.21/1996 sunt constituționale în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR, într-un comunicat de presă.

Pe 3 iulie, senatorii USR și PNL au atacat la Curtea Constituțională modificările aduse Legii pentru modificarea și completarea Legii concurenței 21/1996 adoptată de Senat în plenul din 30 iunie. Aleșii susțin că modificările aduse de către PSD actului normativ afectează indepdența Consiliului Concurenței.

În sesizarea adresată Curții Constituționale, USR și PNL arată că modificările aduse încalcă principiul bicameralismului, cele 20 de amendamente introduse în timpul dezbaterilor din Senat modificând esențial forma adoptată tacit de Camera Deputaților și generând astfel deosebiri majore de conținut între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului.