Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent5Foto1Video© businessmagazin.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent

, 17 știri, 117 vizualizări

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila.

„Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazurile de infecție cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienți care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu așa o socoteală, mai puțin de unu la mie din populația României. Avem mai puțin de unu la mie din populație cu dializă și avem 20% dintre decese pacienți cu dializă”, a afirmat Rafila la Marius Tucă Show.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani și că distanțarea socială ar trebui păstrată și după aceea.