Prima corvetă construită de români, livrată Marinei Militare a Pakistanului4Foto2Video© romaniatv.net

Prima corvetă construită de români, livrată Marinei Militare a Pakistanului

, 9 știri, 30 vizualizări

Corveta Offshore Patrol Vessel 1900 - ʺPNS YARMOOKʺ, cu o lungime de 91 de metri, a fost construită de societatea olandeză Damen, în Șantierul Naval din Galați. Reprezentanții Forțelor Navale din Pakistan au participat la evenimentul de joi alături de reprezentanți ai Forțelor Navale Române și ai societății Damen.   Festivitatea a început la ora 11:00 și a durat aproximativ o oră, timp în care reprezentanții celor doi parteneri au susținut mai multe discursuri de mulțumire.

Ulterior, aceștia au făcut declarații de presă în fața navei și au urcat la bordul ei într-un prim tur al ”corvetei românești” aflată acum în flota pakistaneză.   „În ultimii trei ani am lucrat la această navă după licitația inițială din Pakistan. În iunie 2016 am fost aleși ca ofertanți preferați pentru aceast proiect. Proiectul a purtat numele de OPV1900 sau Corvetă 1900.

Această navă a fost construită în conformitate cu specificațiile din Pakistan. Noi doar am construit nava. Armamentul și echipamentele militare vor fi montate în Pakistan. Nava este cosntruită pentru operațiuni maritime de securitate și vamale, legate de poliție, sau antipiraterie, genul acesta de operațiuni.