Primaria Sectorului 1 vrea sa ii lase pe cetateni sa decida proiectele2Foto© money.ro

Primaria Sectorului 1 vrea sa ii lase pe cetateni sa decida proiectele

, 4 știri, 12 vizualizări

Astfel, se propune alocarea, începând cu exercițiul bugetar al anului 2020, a 400.000 de euro pentru proiectele selectate în urma procesului de bugetare participativă. Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, vor fi selectate cel puțin zece proiecte care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al Sectorului 1. Valoarea maximă a unui proiect va fi de 40.000 de euro.

Conform documentului supus dezbaterii publice, odată cu validarea proiectului pilot și operarea eventualelor ajustări de metodologie, suma alocată pentru bugetare participativă poate crește constant, până la valori totale de: 3 milioane de lei în 2021, 5 milioane de lei în 2022, 10 milioane de lei în 2023. Bugetarea participativă, alături de implementarea proiectelor, trebuie să se desfășoare în limitele domeniilor de competență ale Sectorului 1.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale); amenajare spații verzi și locuri de joacă; mobilitate, transport alternativ, accesibilitate și siguranța circulației pe străzile din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1; amenajarea de spații publice (mobilier urban, iluminat public); activități educaționale; protecție socială; sănătate; activități culturale; sport; protecția mediului, protecția animalelor, ecologizare.