Primul Centru de Excelență în Stroke din România s-a inaugurat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș5Foto1Video© stirileprotv.ro

Primul Centru de Excelență în Stroke din România s-a inaugurat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

, 7 știri, 31 vizualizări

“Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judete, existența acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanță, de top și, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregatită pentru a gestiona situatiile de urgență în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) acut”, explică Dr. Lucian MĂRGINEAN, medic primar, coordonator al Compartimentului Radiologie Intervențională din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Centrul de Excelenta in Stroke din Targu Mures este primul din Romania in care medicii vor folosi Softul Rapid, o platforma standardizata si complet automatizata cu ajutorul careia diagnosticul si criteriile de eligibilitate pentru includerea in tratamentul AVC-ului ischemic acut se stabilesc in maxim 2 minute.

“Acest soft prelucrează imaginile fara echivoc, in 30 de secunde, maxim 2 minute, dându-ne o situație reală a stării creierului. Practic, ne arată acea zona din creier care nu este încă distrusă, este doar amorțită și pe care, prin terapia pe care o inițiem, putem să o salvăm.