Primul om vindecat de SIDA a murit de cancer5Foto© cancan.ro

Primul om vindecat de SIDA a murit de cancer

, 6 știri, 48 vizualizări

„Cu mare tristețe vă anunț că Timothy a murit... în această după amiază, înconjurat de prietenii săi și de mine, după 5 luni de luptă cu leucemia", conform mesajului postat pe Facebook de partenerul său, Tim Hoeffgen. Brown, născut la 11 martie 1966, a devenit cunoscut drept „pacientul din Berlin" după ce infecția sa cu HIV a fost eliminată prin tratament în 2007.

Cazul americanului a fascinat și a inspirat o întreagă generație de medici HIV precum și de pacienți infectați cu acest virus care provoacă SIDA, oferind o scânteie de speranță că într-o bună zi va fi găsit tratamentul care va pune capăt pandemiei de SIDA. Adeeba Kamarulzaman, președintele organizației International AIDS Society, a declarat că îl plânge pe Brown „cu inima grea".

„Îi datorăm lui Timothy și doctorului său, Gero Huetter, foarte multă recunoștință pentru că le-au oferit oamenilor de știință oportunitatea de a explora conceptul că vindecarea de HIV este posibilă", a declarat Kamarulzaman, care este și profesor de medicină și boli infecțioase la Universitatea Malaya.