Primul oraș care interzice total vânzarea țigărilor electronice4Foto© hotnews.ro

Primul oraș care interzice total vânzarea țigărilor electronice

, 8 știri, 12 vizualizări

Oficialitățile au votat marți interzicerea comercializării țigărilor electronice în magazine și a livrărilor acestora la adrese din oraș de către magazinele online. Orașul californian este sediul companiei JUUL Labs, cel mai popular producător de țigări electronice din SUA. Potrivit companiei, această măsură îi va împinge pe fumători înapoi spre țigările clasice și va duce la crearea "unei piețe negre înfloritoare".

Primarul din San Francisco, London Breed, are la dispoziție 10 zile pentru a semna proiectul și a dat asigurări că îl va parafa. Legea va intra în vigoare la 7 luni după data semnării, însă au apărut informații, potrivit cărora firmele ar putea ataca legea în justiție, potrivit Agerpres.

Activiștii anti-vaping susțin că firmele vizează în mod intenționat persoanele tinere, oferindu-le produse cu arome. Criticii susțin că este nevoie, nu doar de un studiu mai științific asupra impactului țigărilor electronice asupra sănătății, ci și că utilizarea lor i-ar putea încuraja pe tineri să treacă la țigările tradiționale.