Prințul Mohammed bin Salman ar fi piratat telefonul lui Jeff Bezos, cu câteva luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi7Foto© libertatea.ro

Prințul Mohammed bin Salman ar fi piratat telefonul lui Jeff Bezos, cu câteva luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi

, 12 știri, 17 vizualizări

Totul s-ar fi întâmplat cu aproximativ 5 luni înainte ca Jamal Khashoggi, jurnalist Wasghington Post, să fie ucis. Mohammed bin Salman ar fi trimis de pe numărul său personal un mesaj criptat lui Jeff Bezos. Mesajul conținea un fișier malware care o dată ajuns în telefonul omului de afaceri american a început să adune date.

Mohammed bin Salman și Jeff Bezos au avut un schimb de mesaje prin intermediul platformei Whatsapp pe 1 mai 2018, iar prințul saudit ar fi trimis un fișier audio nesolicitat, potrivit surselor The Guardian. Conform acelorași surse, o cantitate uriașă de date a fost extrasă din telefonul lui Bezos prin această metodă, însă nu au fost precizate ce fel de informații au fost sustrase și cum au fost folosite ulterior.

Dezvăluirile făcute de The Guardian ridică o serie de noi întrebări la evenimentele ulterioare acestui moment. Cinci luni mai târziu, Jamal Khashoggi - jurnalist Washington Post și un critic al guvernului saudit - a fost ucis, iar nouă luni mai târziu publicația americană The National Enquirer a publicat detalii din viața privată a lui Jeff Bezos.