Probleme cu sistemul VAR la partida dintre Sepsi și Rapid – Precizările FRF2Foto© as.ro

Probleme cu sistemul VAR la partida dintre Sepsi și Rapid – Precizările FRF

, 4 știri, 16 vizualizări

După victoria de etapa trecută în fața FCSB, Rapid avea șansa să urce pe primul loc în Superliga, cu o victorie pe terenul lui Sepsi. Giuleștenii nu au reușit decât o remiză albă, astfel că au urcat momentan pe poziția secundă, la egalitate cu CFR Cluj.

Meciul de la Sfântu Gheorghe a avut un moment inedit, în care sistemul VAR a clacat, iar arbitrul Ovidiu Hațegan a întrerupt partida, în minutul 38. Problema a fost remediată destul de repede, după doar câteva minute, astfel încât meciul a putut continua în condiții normale. FRF a emis un comunicat în care explică eroarea.

„Echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări, după ce sistemul VAR s-a blocat în minutul 38 al meciului Sepsi OSK - FC Rapid. Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncționale și nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări. Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul mașinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat.