Procesul în care CNSAS îl acuză pe Mugur Isărescu de colaborare cu Securitatea începe la 18 septembrie3Foto© wall-street.ro

Procesul în care CNSAS îl acuză pe Mugur Isărescu de colaborare cu Securitatea începe la 18 septembrie

, 5 știri, 31 vizualizări

Curtea de Apel București a stabilit pentru 18 septembrie primul termen în procesul în care CNSAS solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securității în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

În cererea trimisă în instanță, CNSAS susține că guvernatorul Mugur Isărescu a activat ca informator în perioada 1979-1989, furnizând fostei Securități informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România.

"Din analiza dosarelor (...), rezultă că domnul (Mugur Isărescu, n.r.) a colaborat cu organele de Securitate, furnizându-le informații sub nume conspirativ (...). La stabilirea identității dintre sursa (...) și dl (Mugur Isărescu - n.r.) au fost avute în vedere mai multe documente, pe care le atașăm în copie certificată, potrivit legii, respectiv: dosarul nr.