Procurorul general al Republicii Moldova și-a dat demisia3Foto© euractiv.ro

Procurorul general al Republicii Moldova și-a dat demisia

, 7 știri, 27 vizualizări

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harujen, și-a depus joi demisia, susținând că în ultimele zile instituția pe care a condus-o a fost supusă unui atac fără precedent și că speră că gestul său "să oprească atacurile furibunde asupra instituției". Președintele Igor Dodon a anunțat că a semnat decretul de eliberare din funcție a acestuia.

În mesajul prin care își anunță demisia, Harujen susține că ultimele zile au fost cele mai zbuciumate din istoria Procuraturii Republicii Moldova, care, "în pofida contestațiilor de ultima oră, lucrează în interesul cetățeanului, și nu al politicienilor", scrie Unimedia.

El a acuzat încercarea de subordonare politică a Procuraturii.

"Pe parcursul ultimelor luni procuratura a fost supusă unor atacuri fără precedent în cei 28 de ani de la independență a statului, concertate în mod evident de grupuri de interese sau politicieni speriați de o procuratură profesionistă și independentă. De la atacuri mediatice și ponegrirea imaginii instituției procuraturii, evident orchestrate și sponsorizate de persoanele menționate, s-a ajuns la agresare fizică a procurorilor în plină stradă ziua în amiaza mare, s-a ajuns la devastarea și incendierea sediilor procuraturii, la amenințări cu răfuială, și altele", susține Harujen.