Producătorul de materiale de construcții TeraPlast vinde divizia Steel, estimată la 410 milioane lei, către grupul irlandez Kingspan Group2Foto© money.ro

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast vinde divizia Steel, estimată la 410 milioane lei, către grupul irlandez Kingspan Group

, 5 știri, 39 vizualizări

”Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcții, anunță încheierea unui acord cu Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest SA”, a anunțat TeraPlast, într-un comunicat.

Kingspan Group are activități în 70 de țări și 15.000 de angajați la nivel global. Veniturile grupului s-au ridicat în 2019 la 4,7 miliarde euro, în timp ce EDITDA a fost de 579,8 milioane euro, potrivit datelor publicate pe site-ul grupului irlandez.

”Achiziția va fi structurată sub forma vânzării de către TeraPlast a tuturor participațiilor sale deținute în capitalul social al următoarelor sale filiale: Terasteel SA, Terasteel doo Serbia și Wetterbest SA, împreună cu filiale acestora deținute integral, respectiv Cortina WTB și Terasteel Slovakia SRO”, arată compania.